nieuws

Laatste spiegel geplaatst op gevel Depot Boijmans van Beuningen

De laatste spiegel op de gevel van Depot Boijmans Van Beuningen in het Rotterdamse Museumpark is dinsdagochtend geplaatst. De buitenkant van het eerste publieke toegankelijke kunstdepot ter wereld is daarmee helemaal af.
Aan de binnenkant van het gebouw wordt nog hard doorgewerkt, zodat de collectie daar kan worden getoond bij de opening in het najaar van 2021. "Het depot is nu al een geliefd en fotogeniek gebouw. Met het plaatsen van het laatste glaspaneel aan de wand ronden we de bouw aan de buitenkant af. Ik kijk erg uit naar het moment dat iedereen volgend najaar de afgeronde bouw aan de binnenkant ook kan zien met een spectaculaire entree, kunstvitrines, depots, een restaurant op het dak en natuurlijk alle 151.000 kunstobjecten", meldt wethouder Bas Kurvers.Lees meer: De buitenkant kent iedereen, de binnenkant van het nieuwe Boijmans-depot zie je hier voor het eerst
De gevel van het gebouw bestaat uit 6.609 vierkante meter spiegelend glas, verdeeld over 1.664 panelen, en weerspiegelt de omgeving. Depot Boijmans Van Beuningen wil met de spiegels bijdragen aan de levendigheid van dit deel van de stad en een sterke relatie leggen met het park en de gebouwen in de buurt.
Ook al is de gevel van het depot inmiddels gereed, een spiegel adopteren kan nog steeds.