nieuws

VROM: 'Lansingerland baseert conclusies hsl op oud onderzoek'

nHsl06_09.cropresize.tmp.jpg
nHsl06_09.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het ministerie van VROM is verbaasd over de conclusie die de gemeente Lansingerland trekt naar aanleiding van nieuw onderzoek naar de geluidsoverlast van de hsl. 
Lansingerland wil dat op basis van dit 'nieuwe onderzoek' minister Jacqueline Cramer (VROM) binnen twee weken maatregelen neemt tegen geluidsoverlast van de hsl.
Maar volgens het ministerie is er helemaal geen sprake van een nieuw onderzoek van VROM en baseert de gemeente zich op oude cijfers die niet gelden voor de huidige situatie. De oude cijfers zouden gaan over een onderzoek uit september dit jaar, terwijl er sinds anderhalve week met een andere soort trein een andere dienstregeling wordt gereden.
Daarnaast stelt VROM dat zij niet kan optreden tegen de vermeende geluidsoverlast, zoals de gemeente Lansingerland dat wil, omdat deze bevoegdheid gedelegeerd is naar de gemeenten zelf.
Momenteel loopt er een nieuw onderzoek van TNO. Het ministerie wil de resultaten van dat onderzoek afwachten. De uitkomsten worden in de loop van januari verwacht.