nieuws

UPDATE: Knallen rond Dordrecht: het waren toch de commando's

De schoten die woensdagavond 23:30 uur waren te horen in de omgeving van Dordrecht, Zwijndrecht en 's-Gravendeel kwamen toch van het leger. Volgens een woordvoerder waren leden van het Korps Commandotroepen aan het oefenen. Dit zou ook vooraf zijn gemeld bij de politie.
Een schietpartij? Vuurwerk? Een legeroefening? De omwonenden van de Dordtse Kil wisten niet waar de knallen rond middernacht vandaan kwamen. Op sociale media tasten ze in het duister over de herkomst. En niet alleen zij, ook het leger en politie wisten ook donderdagmorgen de exacte herkomst niet.
Op 112meldingen.nl werd een schietpartij gemeld aan de Rijksstraatweg in Dordrecht, maar uit navraag bij de politie bleek daar geen sprake van te zijn.

Zo werden er geen kogelhulzen, inslagen of slachtoffers aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder zou het om een oefening van defensie gaan.
Een woordvoerder van Defensie liet eerst weten dat dat niet het geval was. Aan het begin van de middag moest ze toch terugkomen op haar woorden. "Het waren de commandotroepen van de landmacht. De oefening zou ook zijn gemeld bij de politie.
Burgemeester Wouter Kolff had donderdagochtend tijdens de persconferentie van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid bevestigd dat het om een oefening van defensie ging.