nieuws

Online en via tv een kerkdienst volgen: Kijk zondag Geloof in Rijnmond

Geloof in Rijnmond
Geloof in Rijnmond
Rijnmond heeft de handen ineengeslagen met diverse kerken in Rotterdam om kerkdiensten uit te zenden op TV Rijnmond. Deze kunnen nu geen doorgang vinden in verband met het coronavirus. In het nieuwe programma Geloof in Rijnmond wordt er door verschillende kerkgenootschappen samengewerkt aan een gemeenschappelijke dienst.
Het initiatief is genomen door Harold Schorren, stadspastoor Hervormde Gemeente Rotterdam-Centrum en predikant in de Laurenskerk. Hij benaderde Rijnmond met dit voorstel.
De eerste uitzending is vandaag opgenomen in de Laurenskerk en aanstaande zondag te zien op televisie bij Rijnmond. Deze dienst staat in het teken van Laetare, de 4e dag van de 40dagentijd. Naast pastoor Schorren is pastoor Rob Lijesen van de Rooms-katholieke Kerk Rotterdam te zien. Gerben Joustra van de Doopsgezinde Gemeente Rotterdam is de dienstdoende lector.
Uiteraard is er ook muziek. De bekende organist Hayo Boerema bespeelt het orgel en zang is er dankzij het Laurenskwartet, bestaande uit Elise van Es (sopraan), José Donkersloot (alt), Gijsbert Westland (tenor) en Bram Trouwborst (bas)
Kijk vanaf 22 maart elke zondag naar Geloof in Rijnmond op www.rijnmond.nl en TV Rijnmond. De kerkdienst wordt diezelfde zondagochtend herhaalt om 10:30 uur, 11:00 uur en 11:30 uur.