nieuws

Herdenking bombardement Rotterdam live op TV Rijnmond

Rijnmond herdenkt Bombardement op Rotterdam
Rijnmond herdenkt Bombardement op Rotterdam
Rijnmond zendt aankomende donderdag live de herdenking uit van het bombardement op Rotterdam. Zowel op TV Rijnmond als op Radio Rijnmond en Rijnmond.nl is donderdag vanaf 13:00 uur te zien en te horen hoe er wordt stilgestaan bij het moment van exact 80 jaar geleden, 14 mei 1940, dat Duitse bommen de historische binnenstad van Rotterdam platgooiden.
Live vanuit de Laurenskerk
In verband met de nog altijd geldende coronamaatregelen is de herdenking niet openbaar. Vanuit een lege Laurenskerk is live te zien hoe onder andere stadsdichter Dean Bowen het bombardement herdenkt en er zal een opname te zien zijn van burgemeester Aboutaleb die een gedicht voordraagt. Verder zal er muziek aanwezig zijn en een lezing van stadshistoricus Paul van der Laar. Rond 13:30 uur, het moment dat 80 jaar geleden de bommen op Rotterdam vielen, wordt er door het Korps Mariniers Taptoe geblazen en is er twee minuten stilte.
De herdenking van het bombardement van Rotterdam is donderdag 14 mei 2020 live te zien op TV Rijnmond en Rijnmond.nl van 13:00 uur tot 13:45 uur. Om 17:30 uur zendt Rijnmond een uitgebreide terugblik uit. Die terugblik wordt gevolgd door De Aanval. Deze documentaire laat op indringende wijze zien hoe zowel Rotterdammers als Nederlandse en Duitse militairen het bombardement ondergingen.