nieuws

Rauwe Rotterdamse vrienden trainen voor de Marathon…en toen kwam corona

Het Sloopteam
Het Sloopteam
Een groep Rotterdamse vrienden wil wat we allemaal wel eens willen: gezonder leven. Ze stellen daarom een ambitieus doel. Ze gaan de mooiste marathon ter wereld lopen. Er is alleen een klein probleem: ze zuipen, snuiven en leven zo hard, dat het lopen van 42,2 kilometer ongeveer net zo waarschijnlijk is als Jules Deelder die uit de dood opstaat en opeens plat Amsterdams praat.
Vanaf maandag start Rijnmond met de documentaireserie Het Sloopteam. In vijf afleveringen volgt documentairemaker Charlotte Meijer deze groep tijdens hun voorbereidingen voor deze meest slopende dag van hun leven.
Uiteraard gaat dit allemaal niet zonder slag of stoot, want de groep komt zichzelf keihard tegen. Levenslange vriendschappen komen onder grote druk te staan. Zeggen dat je van de drugs afblijft, blijkt makkelijker dan het ook echt doen. En wat als alle zekerheid wordt weggenomen door een pandemie?
Het Sloopteam is niet alleen een meeslepende documentairereeks over een groep die de marathon wil lopen. Steeds centraler wordt ook het ontwrichtende effect van Covid-19 zichtbaar. De marathon valt weg, en daarmee ook de structuur. Ook de barbershop van Ed, de centrale plek voor de groep, moet sluiten.
Lach, leef en huil mee met deze rasechte Rotterdammers. Getraind in overleven. Gehard door tegenslagen. Altijd bereid om niet alleen hun eigen, maar ook jouw ruiten in te smijten. Maar vooral: dieper verzonken in de Rotterdamse klei dan de Erasmusbrug, de Koopgoot en de Kuip bij elkaar.
Het Sloopteam is vanaf 8 september wekelijks op dinsdag om 17:15 uur te zien bij TV Rijnmond en elke maandag online via website, app en YouTube. Volg alles van Het Sloopteam op Facebook en Instagram.