nieuws

Oplichters benadelen bejaarde vrouw voor 30 duizend euro

Ook dit keer aandacht voor babbeltrucs. Het eerste slachtoffer is een bejaarde vrouw uit Rotterdam. Ze vertrouwt twee mannen die aanbellen en haar vertellen dat er iets aan de hand is met haar bankrekening. Binnen korte tijd is ze 30 duizend euro kwijt.
Het 84-jarige slachtoffer woont aan de Snelfilterweg in Rotterdam-De Esch. De mannen die op woensdag 7 oktober aanbellen zeggen van de bank te zijn en beweren dat er iets mis is met de bankpas van de vrouw. Eén van hen heeft een pasje om zijn nek en een pasje hangt aan zijn broek.
Als ze binnen zijn doet één van de mannen iets met de iPad van de vrouw. Vervolgens vertrekt het duo met haar bankpas. Direct daarna belt ze haar zoon en vertelt wat haar is overkomen. Hij laat meteen de rekening van zijn moeder blokkeren, maar dan is er al 30 duizend euro verdwenen. De vrouw die tienduizend euro pint van de rekening is gefilmd.
Eén van de mannen die de vrouw bezoekt is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, heeft zwart krullend haar, een licht getinte huidskleur en is rond de 30 jaar oud. Hij draagt een zwart getailleerd jasje, een licht overhemd met daaronder een wit t-shirt, een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.