nieuws

Rotterdamse fruithandelaar verdacht van drugshandel en witwassen

© iStock
De politie heeft de eigenaar van een fruitbedrijf aan de Groothandelsmarkt in de Rotterdamse Spaanse Polder opgepakt voor de invoer van drugs, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Ook een medewerker van het bedrijf en twee tussenpersonen zitten vast.
De drie mannen en een vrouw zouden honderden kilo's drugs via containers hebben ingevoerd. Het viertal is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorarrest met twee weken heeft verlengd.

Zeer dure horloges

Bij huiszoekingen bij de verdachten thuis en een inval in het fruitbedrijf werd vijftienduizend euro aan contant geld gevonden. Ook zijn vier zeer dure horloges in beslag genomen.
De politie deed maandenlang onderzoek naar het fruitbedrijf. Verdachte geldtransacties en ontsleutelde Encrochat-berichten leidden uiteindelijk tot de aanhoudingen, afgelopen maandag en dinsdag.
Politie, gemeenten, justitie en de Belastingdienst hebben al sinds 2014 bijzondere aandacht voor de Spaanse Polder. In het project Holsteiner werd eerder vooral gefocust op malafide autoverhuurbedrijven in het gebied.Lees meer: Offensief tegen 'supermarkt van de criminaliteit' Spaanse Polder