nieuws

Carnavalskraker Tebbie nou op je muil?! nu al doorslaand succes: 'Nooit kennen bedenken dat het zo viraal zou gaan'

Tante Jopie Parlevliet heeft een ware hit te pakken. Haar corona/carnavalssingle Tebbie nou op je muil?! is in een dag al bijna 350 duizend keer bekeken op YouTube. "Ik had dat toch nooit kennen bedenken, toen ik dat vorige week in de kleine pleurisstudiootje van jullie op stond te nemen, dat het zo viraal zou gaan. Ongelofelijk", zegt de Rotterdamse diva.
De comments onder de video zijn veelal lyrisch. Kijkers kunnen vooral erg lachen om de geestige teksten als: 'Ik loop nog liever in een string dan heel de dag met zo’n pleurisding' en 'M'n tante Sjaan uit Cuijk ligt in Dijkzigt op d'r buik'.
Voor de enkeling die er niet om kan lachen. Voor die 'azijnzeikertjes' heeft Jopie een duidelijke boodschap: "Weet je wat het is? Je hebt in het leven mensen die dingen maken en je hebt mensen die altijd wat te ouweteringhoeren hebben. Ik ben blij dat ik bij die eerste categorie hoor, vind je niet? Dan denk ik: zij zitten lekker te schrijven achter hun computertje en ik heb lekker een nummer 1-hit."
Tekst gaat verder onder de video

Lees meer:
Tebbie nou op je muil?! is geschreven door Richard Groenendijk, als openingsnummer voor zijn nieuwe theatershow, die door de nieuwe maatregelen noodgedwongen niet doorgaat. Hij is trots op zijn tante Jopie. "Dat het zo zou ontploffen, is wel echt heel erg leuk", laat hij weten.
In de clip, die is opgenomen bij Rijnmond, figureren verschillende bekende Nederlanders, maar ook veel mensen uit de zorg. Jopie: "Dat vonden wij heel leuk."