nieuws

Maandagochtend nog steeds hinder op het spoor tussen Rotterdam en Zwijndrecht

Archief
Archief © Thijs Kern
Reis je komende maandag met de trein tussen Rotterdam Centraal en Zwijndrecht? Dan heb je in ieder geval in de ochtend nog last van vertraging. De werkzaamheden van ProRail op het traject lopen niet volgens planning en gaan daardoor langer duren.
Het zijn drukke tijden voor spoorwegbeheerder ProRail. Tot 19 november wordt er een uitzonderlijk grote hoeveelheid werk aan het spoor uitgevoerd tussen Schiedam en Moerdijk. Zo worden duizenden dwarsliggers, dertig wissels en spoorstaven vervangen.Lees meer: ProRail werkt aan megaklus op het spoor rond Rotterdam
Het vervangen van de wissels is volgens ProRail de grootste klus, en die kampt dus met vertraging. "Zo zijn we meer tijd kwijt aan kabelwerk en het stabiel leggen van het spoor dan gedacht", meldt de spoorwegbeheerder. "Daardoor kunnen de treinen tussen Rotterdam Centraal en Zwijndrecht op maandag 16 november niet zoals gepland gaan rijden."
De NS zet bussen in op het traject. Reizigers moeten in ieder geval maandagochtend rekening houden met busvervoer, een extra overstap en extra reistijd.
De werkzaamheden van ProRail aan de HSL verlopen wel volgens planning.Lees meer: Vanaf dit weekend hinder op het spoor van en naar Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl