Ellende houdt niet op voor Fred van Leer: Rotterdamse stylist overvallen bij eigen voordeur

Fred van Leer is woensdagochtend overvallen bij zijn eigen voordeur. Twee mannen deden zich rond 07:45 uur voor als medewerkers van PostNL en stonden met een pakketje voor de deur van zijn woning aan de Mathenesserlaan. Daarna ging het mis.

De Rotterdamse stylist werd na het openen van de deur bedreigd met een vuurwapen, waarna hij de overvallers van zich afweerde. Daarbij liep hij een gekneusde rib op. Van Leer is uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis.

De twee overvallers sloegen in hun PostNL-outfit op de vlucht richting de C.P. Tielestraat. De politie is nog naar hen op zoek. Het is tevens onduidelijk of de nepbezorgers buit hebben gemaakt bij Van Leer. 

Begin deze maand werd Van Leer ook al eens opgenomen in het ziekenhuis. Die opname volgde enkele dagen nadat een seksfilmpje van Van Leer was uitgelekt op internet. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", schreef hij kort daarna op Instagram.

Kort daarna vertelde de Rotterdammer in een emotionele video dat hij een zelfmoordpoging had gedaan, kort nadat het seksfilmpje van hem op het internet was verspreid.

Van Leer vertelde onder meer dat hij in paniek raakte nadat hij het filmpje onder ogen zag. Op zaterdag 31 oktober werd hij daarom al opgenomen in de Bouman Kliniek. De volgende dag mocht hij naar huis, maar daar ging het toch mis. 

"Ik heb heel lang nagedacht of ik dit wel of niet wilde zeggen en ik ga het wel zeggen, want ik wil de regie in eigen hand nemen. Ik heb mezelf iets aangedaan", zei een emotionele Van Leer de donderdag na zijn zelfmoordpoging.

Dankzij snel handelen van vrienden en hulpdiensten werd zijn leven gered, vertelde Van Leer. "Door deze mensen ben ik er nog en daar ben ik heel dankbaar voor." 

Deel dit artikel: