nieuws

Invaller Steven Berghuis wint met Oranje van Polen; toch geen finale Nations League

Steven Berghuis bij Oranje
Steven Berghuis bij Oranje © Yannick Verhoeven (VK Sportphoto
Het Nederlands elftal heeft de laatste groepswedstrijd in de Nations League gewonnen. Met de ex-Feyenoorders Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij in de basis werd het in en tegen Polen 1-2.
Steven Berghuis, die eerder tegen Spanje (oefen) en Bosnië-Herzegovina nog startte, begon op de bank in Chorzow. De aanvoerder van Feyenoord viel twintig minuten voor tijd in.
Op dat moment stond Nederland al met 1-0 achter. Kamil Jozwiak had de thuisclub vroeg op voorsprong gezet, na vijf minuten. De gelijkmaker van Oranje viel pas een kwartier voor tijd.
Memphis Depay benutte een strafschop na een overtreding op Wijnaldum in het strafschopgebied. De bezoekers drukten door, maakten jacht op een tweede goal, en die viel kort voor tijd. Wijnaldum kopte de bal binnen uit een hoekschop van Berghuis: 1-2.
Niet alleen Berghuis kwam als invaller binnen de lijnen, ook oud-Spartaan Denzel Dumfries viel in, na 57 minuten.

Geen Final Four

Oranje heeft zich ondanks de winst niet geplaatst voor de finale van de Nations League. Italië, koploper in groep A, maakte bij Bosnië-Herzegovina geen fout: 0-2.
Nederland eindigt als tweede in de groep, achter Italië, en voor Polen en het gedegradeerde Bosnië-Herzegovina. Italië speelt in oktober 2021 de Final Four, samen met België, Spanje en Frankrijk.