Telstar bezorgt FC Dordrecht zesde nederlaag op rij (2-0)

In de eerste wedstrijd van interim-trainer Ben Kinds heeft FC Dordrecht zijn zesde nederlaag op rij geleden. Na een prima eerste helft besliste Telstar dankzij twee doelpunten van Glynor Plet na een uur het duel: 2-0. Defensief had FC Dordrecht de organisatie goed op orde in Velsen. Na een kwartier was er een kopkans voor Sebastian Soto, maar de spits van Telstar raakte de bal niet goed. Het was een van de spaarzame mogelijkheden voor Telstar, dat moeite had met de vijf verdedigers van FC Dordrecht.
Na een half uur hadden de Dordtenaren op voorsprong kunnen komen. Telstar-verdediger Benaissa Benamar ging in de fout, maar Gianni dos Santos stuitte op doelman Jasper Schendelaar, waar hij wellicht beter de bal aan Arsenio Valpoort had kunnen gunnen.
Vlak voor rust kwam Telstar bijna op voorsprong. Kevin Jansen taxeerde een diepe bal totaal verkeerd, maar de kopbal van Shayne Pattynama werd knap gered door Anthony Swolfs. De doelman van FC Dordrecht keepte vorig seizoen twintig wedstrijden voor De Witte Leeuwen.
Het was de enige grote kans die de ploeg van interim-trainer Ben Kinds weg gaf. Waar de interim-trainer dus goed 'de bus had geparkeerd' gold dat niet voor z'n eigen auto. Teammanager Ariejan Wallaard haalde Kinds' wagen pal voor de hoofdingang voor het stadion weg.

Plet beslist de wedstrijd

Vroeg in de tweede helft ging het fout voor FC Dordrecht. Een keepersfout van Swolfs leidde na een klein uur spelen de 1-0 voorsprong van Telstar in. De doelman ging niet vrijuit op een afstandsschot van El Yaakoubi, waarna Glynor Plet de rebound binnen tikte.
Vrijwel direct daarna scoorde de routinier van Telstar wederom. Na een knappe steekbal had hij geen moeite om ook zijn tweede schot te promoveren tot doelpunt.
Vanaf dat moment was duidelijk dat Dordt zijn zesde nederlaag op rij zou leiden. In een weinig verheffend laatste halfuur creëerden beide ploegen weinig kansen. Door het verlies bij Telstar blijft FC Dordrecht laatste in de Keuken Kampioen Divisie met slechts vijf punten uit dertien wedstrijden.