Politie en douane pakken 22 insluipers in Rotterdamse haven binnen 24 uur

De politie en douane hebben deze week binnen 24 uur 22 mensen aangehouden in de Rotterdamse haven. Ze waren onbevoegd op het terrein van containerterminal ECT.

De eerste insluipers werden in de nacht van dinsdag op woensdag gezien op de terminal. Het terrein werd vervolgens uitgekamd door medewerkers van de zeehavenpolitie, douane en beveiliging van de terminal. Al het in en uitgaande verkeer werd uitgekamd.

Ook werden speurhonden en de politiehelikopter ingezet. In totaal werden in deze nacht en de nacht erna 22 mensen aangehouden. Ze zijn tussen de 18 en 32 jaar oud. 

Waarom er in zo'n korte tijd zo veel insluipers op de terminal waren, wordt nog onderzocht. Vaak wijzen insluipers op de aanwezigheid van gesmokkelde verdovende middelen in containers.

Om die reden zijn ruim zevenduizend containers tijdelijk vastgehouden om te controleren. En die kranen zijn stilgelegd. Dit leidde tot langere wachttijden voor de vrachtwagenchauffeurs op de terminal. Verdovende middelen zijn vooralsnog niet aangetroffen.

ECT is gevraagd om een reactie, maar wil niet reageren.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws ECT Terminals Rotterdamse Haven
Deel dit artikel: