nieuws

Man mishandelt en bedreigt bekenden, slaat agenten en ramt politieauto's in Dordrecht

© Rick Huijzer
Een 32-jarige man uit Dordrecht is zaterdagavond aangehouden nadat hij een man een kopstoot had gegeven, een vrouw bedreigd, meerdere agenten geslagen en politieauto's geramd. Agenten moesten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen.
De verdachte belde om 17:10 uur aan bij een huis van bekenden aan de Prinses Marijkestraat. Hij maakte ruzie en gaf de man een kopstoot. De vrouw sprong ertussen, maar ook zij kreeg een klap. De Dordtenaar dreigde dat hij een vuurwapen ging halen en gebruiken. Het echtpaar belde de politie, die met meerdere wagens de achtervolging inzette.
Op de Transvaalstraat ramde de man een politieauto. Daarbij brak een zijspiegel af en ging een deur van de politieauto kapot. De twee agenten in de auto raakten niet gewond. Daarna reed de verdachte op een rotonde tegen een personenauto. Ook daarbij vielen geen gewonden.
Uiteindelijk reed de verdachte zich spookrijdend klem op de Meerkoetstraat. Politieauto's voor en achter hem blokkeerden de weg. De man reed toen opzettelijk frontaal tegen de wagen voor hem. De agenten bleven ongedeerd.
Uitgestapt ging de man met iedere agent in gevecht. Verschillende agenten liepen kneuzingen, blauwe plekken en andere verwondingen op en moesten door een arts gecontroleerd worden, zegt de politie. Pas na gebruik van pepperspray kregen agenten de man onder controle. Hij zit vast op het politiebureau.