nieuws

Feyenoord-trainer Advocaat over vroege goal Fortuna: 'Kan niet gebeuren op dit niveau'

Dick Advocaat tijdens Fortuna Sittard-Feyenoord. (VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
Dick Advocaat tijdens Fortuna Sittard-Feyenoord. (VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
"De laatste 25 minuten van de eerste helft vond ik ons, zelfs tegen elf man, echt dominant spelen", vertelt Feyenoord-trainer Dick Advocaat na de 3-1 overwinning op Fortuna Sittard. "In de tweede helft was het meer organisatie neerzetten en op de counter het ze moeilijk maken. Dat hebben ze uitstekend uitgevoerd."
Feyenoord speelde zondagmiddag bijna de hele wedstrijd met tien man, na een vroege rode kaart voor Orkun Kökcü. Daarvoor waren de Rotterdammers al na een halve minuut op achterstand gekomen.Lees meer: Feyenoord op karakter en in ondertal langs Fortuna Sittard (1-3)
"Dat kan toch niet gebeuren op dit niveau", vertelt Advocaat over die vroege tegentreffer. "Dat je de concentratie mist om iemand op te pakken die gaat lopen. Daar is geen verklaring voor. Je gaat naar buiten en geeft de jongens de boodschap vanaf het begin scherp te zijn. En dan zie je die goal... dat kan niet. Dat moeten ze leren. Dat wordt duizend keer verteld. Wat je eraan kan doen? Misschien een keer op de bank zetten."
"Ik ben geen keeper maar ik denk ook dat Nick iets meer had kunnen doen bij die eerste goal", vervolgt Advocaat. "Gelukkig heeft hij het daarna fantastisch gedaan, met een paar goede reddingen in de tweede helft."

Kijk hierboven naar de volledige persconferentie met Feyenoord-trainer Dick Advocaat, waar hij met Dennis van Eersel sprak.