nieuws

Daklozen genieten van traditioneel kerstdiner

ROTTERDAM - Bij het Leger des Heils in Rotterdam werd maandagavond het traditionele kerstdiner voor daklozen geserveerd. Dat gebeurt altijd een paar dagen voor kerst. In nachtopvang De Meerpaal bij het Zuidplein kwamen ongeveer dertig daklozen bij elkaar voor een uitgebreide maaltijd.
Normaal is het óf soep óf een stevige hap in de nachtopvang, maar tijdens deze avonden krijgen de daklozen allebei, plus een slaatje en een toetje. "Lekker en gezellig," aldus enkelen van de aanwezigen.
Manager van het Leger des Heils, Gert Kraaijeveld, vindt dat iedereen recht heeft op een kerstviering en een feestmaal: "Juist ook de daklozen. Daarom zijn de tafels deze keer gedekt en worden de cliënten bediend." Om alles op tijd te serveren liepen er maandagavond ongeveer tien vrijwilligers rond in De Meerpaal.
Er waren ook daklozen die het feestmaal aan zich voorbij lieten gaan. Het ging om mensen die alleen bij de soepbus van het Leger des Heils komen. Zij werden wel uitgenodigd, maar kwamen niet opdagen. "Kennelijk vinden die de drempel van de nachtopvang te hoog," aldus Kraaijeveld.