nieuws

Rover woedend op vervoersmaatschappijen

tram.cropresize.tmp.JPG
tram.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Reizigersorganisatie Rover is woedend op de vervoersmaatschappijen in Nederland. Busmaatschappijen reageerden volgens Rover ‘hysterisch' op de heftige sneeuwval en de NS had reizigers ‘beter moeten informeren'.
Rover begrijpt dat het de afgelopen dagen gevaarlijk was om met bussen te rijden, maar het busverkeer had volgens Rover zondag niet overal stilgelegd hoeven te worden. Spoorbeheerder ProRail had zich volgens de reizigersorganisatie beter moeten voorbereiden op de vorst en sneeuwval omdat het van tevoren duidelijk was dat er sprake zou zijn van winterse omstandigheden.
De RET haalde zondag om half twee 's middags alle bussen en trams uit de dienstregeling. Ook Arriva, Q-Buzz en Connexxion liet een groot deel van de dag geen bussen rijden. Ook maandag rijden er op veel plekken minder trams, bussen en treinen.

Gemengde reacties op Rijnmond.nl


De lezers van Rijnmond.nl reageerden zondag in het forum op deze website verdeeld over de beperkte mogelijkheden om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Ton uit Rotterdam vond dat de RET de bussen en trams 's avonds weer had kunnen laten rijden: "De weeralarmen waren toen opgeheven. De RET heeft dus gewoon een verkeerd besluit genomen. Ik heb er zelf geen last van gehad, want ik heb een auto. Maar het is wel asociaal voor veel winkelpersoneel en mensen in de zorg voor wie de dienst rond tien uur afloopt. Die zaten onnodig zonder vervoer."
Een Rotterdamse buschauffeur vroeg juist om het begrip van de reizigers: "Natuurlijk hadden de bussen zondag kunnen rijden, maar wat als een bus een spelend kind aanrijdt? Dan zijn het weer de chauffeurs die het hebben gedaan. Het is ook nooit goed."
En waren ook mensen die het ontbreken van het openbaar vervoer wel konden waarderen: "Ik ben zondag met mijn hele gezin naar oma geweest, was een uurtje lopen. Hartstikke leuk. Je komt wel bekaf aan omdat je met een kinderwagen loopt, maar het is weer eens wat anders als met auto, bus of tram. Van mij mag het voorlopig blijven sneeuwen."