Stille tocht voor 14-jarige scholiere Maryana: 'Het pesten moet stoppen'

De 14-jarige Maryana uit Boven-Hardinxveld werd zo erg gepest dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Vrijdag is in haar woonplaats een stille tocht voor haar met vrienden, klasgenoten en familie. Met ruimte voor toeschouwers langs de kant van de weg met kaarsen. "We willen pesten onder de aandacht brengen."

Maryana was een vrolijk biseksueel meisje met haar eigen stijl, vertelt haar moeder. Deze maand besloot ze onverwacht een einde aan haar jonge leven te maken. Ze werd gepest op social media, maar soms ook op straat. "Ze werd zelfs aan haar haren getrokken." Haar moeder hoopt nu dat ouders het gesprek met hun kind aangaan over pesten.

Vader Ed Flameling deed al een oproep aan pesters tijdens de online uitvaartdienst van zijn dochter. "Bedenk wat je iemand aandoet." 

De stille tocht start aanstaande vrijdag om 19:30 bij Korfbalvereniging HKC in Boven-Hardinxveld. Niet genodigden zijn welkom om langs de route te gaan staan. De tocht voert langs een aantal plekken die van betekenis waren in het jonge leven van Maryana.

Hulp nodig? Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 bereikbaar via 0800 0113 en 113.nl.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Hardinxveld-Giessendam Gorinchem
Deel dit artikel: