nieuws

Zwaargewonde bij grote brand in flat aan Sint Helenabaai in Capelle, hond dood

In een seniorencomplex aan de Sint Helenabaai in Capelle aan den IJssel heeft woensdagavond een felle brand gewoed. Daarbij is een persoon zwaargewond geraakt.
Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee anderen hebben ter plekke medische hulp gekregen. Een hond uit de flat heeft de brand niet overleefd. De brandweer heeft nog geprobeerd om het dier te reanimeren, maar dat lukte niet.
Bij de brand kwam veel rook vrij. Rond 22:00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend.

Slecht ter been

Van een vleugel in de flat werden vier verdiepingen ontruimd. Het ging om zo'n veertig woningen. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in de centrale hal. De meesten konden kort voor middernacht terug naar hun huizen. Die waren door de brandweer gecheckt op rook, roet en koolmonoxide.
Vijf appartementen zijn onbewoonbaar verklaard. Het gaat om de woningen van de twee gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht en drie andere bewoners. De laatsten logeren bij familie of in een leegstaand appartement in het complex, zegt een woordvoerder van de brandweer.
De flat aan de Sint Helenabaai is een voormalig verzorgingshuis, waar nog steeds veel ouderen wonen. Omdat sommigen slecht ter been of bedlegerig zijn, werd woensdagavond extra materieel opgeroepen. Zo kreeg de brandweer hulp van collega's uit Barendrecht.Lees meer: Bewoner seniorenflat Capelle: 'Vlammen; zo erg heb ik ze nog nooit gezien'