nieuws

Overvallers van trap geduwd en gevlucht zonder buit

Geen beelden maar wel een signalement van de mannen die een bewoner van de Mathenesserlaan willen overvallen. Dat mislukt omdat het slachtoffer zich op de trap verzet, waarna de overvallers naar beneden tuimelen, vervolgens vluchten ze zonder buit.
Als de daders op woensdagmorgen rond 7.30 uur aanbellen, dragen ze voor een deel kleding van PostNL. En het lijkt erop alsof ze een pakketje willen bezorgen.
De bewoner beseft dat het foute boel is, als ze het pakket niet bij de deur neerzetten, maar naar boven lopen. Ongewoon in deze coronatijd. Bovendien ziet hij dat één van de mannen een vuurwapen bij zich heeft.
Na de valpartij vluchten de daders richting C.P. Tielestraat. Vlakbij de woning van het slachtoffer vindt de politie een gestolen grijze scooter met zwarte accenten van het merk Agila. Waarschijnlijk zijn de overvallers op die scooter aan komen rijden.
De ene overvaller heeft een lichtgetinte huidskleur en heeft kort zwart haar. De andere draagt vermoedelijk een zwarte pruik en hij heeft een petje op van PostNL. Hebt u het tweetal op de scooter zien rijden of lopend zien vluchten? Of hebt u camerabeelden? Geef het door aan de politie.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.