nieuws

Bestuur Forum wil leden laatste stem geven over toekomst Baudet bij partij

Joost Eerdmans en Thierry Baudet in andere tijden
Joost Eerdmans en Thierry Baudet in andere tijden
Thierry Baudet moet zich per direct helemaal terugtrekken uit het bestuur van Forum voor Democratie en niets meer zeggen in de media. Als hij dat doet, zijn andere bestuursleden bereid een Algemene Ledenvergadering te organiseren waarin de leden zich mogen uitspreken over het lidmaatschap van Baudet.
Dat voorstel doet het partijbestuur. Al is het volgens een woordvoerder geen unaniem besluit. Ze noemen het "een voorstel om uit deze impasse te komen". Baudet heeft er nog niet op gereageerd.
Op de ledenvergadering moet er ook een volledig nieuw partijbestuur worden benoemd. De huidige bestuursleden, dus ook Thierry Baudet, mogen zich niet kandideren. Voorzitter van het huidige bestuur is Lennart van der Linden uit Barendrecht.

Royement

Woensdag liet het bestuur nog weten een royement van oprichter Baudet te overwegen, nadat die op eigen houtje een digitale lijsttrekkersverkiezing had uitgeschreven waarbij hijzelf kandidaat was. Ook wilde hij de inlogcodes van socialemediakanalen en computersystemen niet meer geven. Nu willen de bestuursleden zijn lot toch in handen geven van de leden.
Baudet staat inmiddels lijnrecht tegenover veel prominenten uit de partij, zoals Rotterdammer Joost Eerdmans en Anna Nanninga uit Amsterdam. Ook van de meerderheid van het bestuur kan hij geen steun meer verwachten. Alleen penningmeester Olaf Ephraïm steunt hem nog.

Lees meer: