nieuws

POLL: Is 30 km/u dé oplossing om verkeersslachtoffers te voorkomen?

In 2016 pleitten winkeliers aan de Nieuwe Binnenweg ook al voor een lagere maximumsnelheid
In 2016 pleitten winkeliers aan de Nieuwe Binnenweg ook al voor een lagere maximumsnelheid
De maximumsnelheid op veel binnenwegen in Rotterdam gaat hoogstwaarschijnlijk toch omlaag naar dertig kilometer per uur. Een meerderheid van de gemeenteraad blijkt voorstander van het plan.
Initiatiefnemer GroenLinks wijst erop dat driekwart van de dodelijke verkeersslachtoffers in Rotterdam valt op vijftig kilometerwegen in de bebouwde kom. Een lagere snelheid zorgt ook voor schonere lucht en minder geluidsoverlast, zegt de partij.
Vorige week donderdag werd er een 14-jarig meisje aangereden op de Mathenesserlaan in Rotterdam-West. Zij overleed afgelopen woensdag aan haar verwondingen. Het was niet het eerste dodelijke ongeval op de Mathenesserlaan dit jaar. Buurtbewoners pleiten daarom voor maatregelen tegen hardrijders.Lees meer: Buurt wil maatregelen tegen hardrijders na dodelijke aanrijding 14-jarig meisje

Wat vind jij?

De Rotterdamse gemeenteraad wil de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom dus gaan verlagen naar dertig kilometer per uur. Vind jij dat een goede oplossing? Of zie je liever dat de gemeente op een andere manier ingrijpt? Stem op onze poll.