nieuws

Familie en bekenden nemen afscheid van Corrie van Gorp in Oude Luxor: 'Dag dag heerlijke lach'

Familie, vrienden en bekenden van Corrie van Gorp hebben zaterdagmiddag in het Oude Luxor Theater afscheid genomen van de Rotterdamse actrice, comédienne, danseres en zangeres. Tal van prominenten uit de showbizz waren erbij.
Onder anderen André van Duin, Lee Towers, Joke Bruijs, Ronnie Tober, Serge-Henri Valcke en Richard Groenendijk gaven acte de présence. Van Duin, met wie Van Gorp in de jaren zeventig en tachtig een onafscheidelijk duo vormde, hield een toespraak. Groenendijk was ceremoniemeester.

Podium

De familie koos voor een afscheid in het Oude Luxor omdat het haar meest geliefde theater was. Het was ook de plek waar Corrie van Gorp hoorde: op het podium, zo staat in de rouwadvertentie in de ochtendkranten.
Het Oude Luxor was twee jaar geleden nog de plek van een groot eerbetoon aan Van Gorp. Groenendijk zette dat op poten omdat ze nooit een waardig afscheid had gekregen. "Ze was ineens gestopt." Lees meer: Richard Groenendijk - Corrie van Gorp was een van de laatste iconen van de oude stempel in ons vak
Corrie van Gorp overleed zondag op 78-jarige leeftijd. "Een mens vol kleur en een hart van goud", zo staat in de rouwadvertentie van de familie.
Roland Vonk laat zondag tussen 11:00 en 12:00 uur een opname horen van het afscheid van Corrie van Gorp in Archief Rijnmond.