nieuws

Schildkamp in FC Rijnmond: ‘Feyenoord moet hopen dat een club 30 miljoen euro voor Senesi betaalt’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Vincent Schildkamp, Sinclair Bischop en Emile Schelvis
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Vincent Schildkamp, Sinclair Bischop en Emile Schelvis
“Een punt was het maximaal haalbare. Ze hadden eigenlijk moeten verliezen”, vertelt FOX Sports-commentator Vincent Schildkamp in FC Rijnmond over het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. Maar de Rotterdammers lijken onverslaanbaar. “Feyenoord is als een bokser die maar niet omvalt.”
Feyenoord had tegen de Domstedelingen te maken met een groot aantal afwezigen. “Je moet roeien met de riemen die je hebt. Als je dit afzet tegen de selecties van Ajax en PSV, dan moet je niet gek staan op te kijken dat er mensen na een paar wedstrijden gaan omvallen”, zegt Schildkamp.
Volgens Feyenoord-watcher Sinclair Bischop waren de Rotterdammers ook erg vermoeid na het gelijkspel in de Europa League tegen CSKA Moskou. “Dit is wel heel extreem. Feyenoord heeft dit nooit eerder meegemaakt. Je moet de schade tot de winterstop beperken en dan hopen dat de spelers terugkomen.”

Senesi

Analist Emile Schelvis vindt dat Feyenoord met het geld dat de club verdient in de Europa League, moet investeren in een nieuwe spits. “Feyenoord is tot dusver slim geweest met een aantal spelers, zoals Uros Spajic”, zegt Schelvis. Bischop is het niet met de analist eens en vindt het een risico: “Je kunt geen misstap veroorloven.”
Een oplossing ligt volgens Schildkamp in de achterhoede van Feyenoord: “Je moet hopen dat er een club komt die 30 miljoen euro voor Marcos Senesi betaalt.”

'Het staat goed bij Sparta'

In Eindhoven verloor Sparta nipt met 1-0 van topclub PSV. De Noord-Brabanders hadden na een Europese midweekse wedstrijd het team op acht plaatsen gewijzigd. Toch maakt Bischop zich geen zorgen bij Sparta. “Het staat al een tijdje goed bij Sparta”, is zijn mening.
Wil je FC Rijnmond terugkijken? Doe dat via de onderstaande link: