nieuws

Kapster Hadil is klaar voor klanten met een mondkapje: 'gewoon door blijven ademen'

Hadil Chalati heeft er met haar collega's echt op geoefend: het knippen van klanten, terwijl zij een mondkapje op hebben. De Dordtse kapster is er klaar voor als de mondkapjesplicht ingaat. "Losjes om en af en toe een beetje opzij."
Een rondje door de Dordtse binnenstad leert dat veel winkeliers blij zijn met de nieuwe wet. Vicky van Dekkers Boek & Kantoor: "We zijn op een gegeven moment gestopt met vragen of mensen een mondkapje op wilden doen. Het leverde teveel discussie op. Ik ben heel blij met de nieuwe wet en de duidelijkheid."
Ook bij Drechtse Hair & Beauty hebben ze begrip voor de tijdelijke wet. "Het is voor de veiligheid van de klant en die van ons", zegt Hadil Chalati. Het zal even aanpassen worden, maar ze is er klaar voor. "We gaan ons best doen. Gewoon door blijven ademen."
"Het moet lukken hoor, we hebben genoeg geoefend", vertelt ze. Toch ging het ook een keer mis. "Met de tondeuse ging ik door de touwtjes", lacht Hadil. "Maar we hebben er genoeg op voorraad. Geen probleem."