nieuws

Gea zet flexwerk-netwerk op in de Alblasserwaard: 'Iedereen mag komen werken aan mijn keukentafel!'

In Rotterdam struikel je over de flexplekken, waar iedereen een dagje kan gaan werken. Maar dat is in de polder wel anders. Op dit moment is het aanbod in de Alblasserwaard nihil. En daar wil Gea uit Langerak verandering in brengen. Ze zet een flexwerk-netwerk op. "Iedereen mag komen werken aan mijn keukentafel!"
Kerken, verenigingsgebouwen, mensen met veel ruimte in hun boerderij. Er zijn veel mogelijkheden voor flexwerk-plekken in de Alblasserwaard, denkt Gea van Andel. Als je maar creatief bent. Zelf geeft ze het goede voorbeeld en stelt ze haar keukentafel belangeloos beschikbaar. Gea gaat dan coronaproof op een andere plek in haar huis zitten.
De vereisten voor een flexplek zijn simpel. "Goede wifi en koffie." Ze hoopt dat meer mensen zich bij haar melden. Het kan in deze coronatijd erg fijn zijn om even de sleur van werken in je eigen huis te doorbreken, vindt de Langerakse. "Veel mensen werken thuis maar het huis is vol. Of je mist collega's. En hoe leuk is het dan om op je fiets te stappen en vlakbij op een andere plek te werken."
Tekst gaat verder onder de foto
Gea van Andel aan haar keukentafel
Dorpsgenote Claudia van Rooij is meteen enthousiast als ze van het plan van Gea hoort. Ze heeft een oude koeienstal verbouwd tot training- en workshoplocatie. Maar door corona is het nu rustiger dan normaal. Ze wil haar ruimte nu openstellen voor mensen die een dagje willen komen werken, tegen een kleine vergoeding voor de onkosten. Op de boerderij is ruimte zat dus afstand houden is geen probleem, zo stelt Claudia.
Tekst gaat verder onder de foto
Claudia van Rooij met haar hond
Claudia zou het leuk vinden als creatieve zzp'ers haar weten ze vinden. Zelf is ze van oorsprong opera- en theaterregisseur en studeert ze voor filmscenarist. " Ik denk dat dit bijdraagt om met elkaar deze tijd door te komen. En hopelijk kunnen we elkaar ook inspireren."
Heeft u zelf een werkplek beschikbaar in de Alblasserwaard? Neem dan contact op met Gea van Andel via gea@balans-motivatie.nl