nieuws

Dierenambulance Rotterdam gered van ondergang

Het is de dierenambulance Rotterdam gelukt om het pand aan de aan de Cartesiusstraat in Rotterdam-Zuid te kopen. Woensdagochtend kregen de beheerders symbolisch de sleutel.
Mede door giften en financiële steun van de gemeente kunnen ze nu doorgaan met het redden van dieren in nood.
In september luidden de vrijwilligers van dierenambulance nog de noodklok. Er was nog 50 duizend nodig. Door de coronacrisis verliep de inzameling voor het benodigde geld wat moeizaam. "Het wonder kwam van meneer Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam", zegt Joke Boot, die in 1988 begon met de Dierenambulance.
Van Schaik diende een motie in bij de gemeenteraad en vroeg om 50 duizend euro om de dierenambulance te redden. "We vonden het heel belangrijk dat de dierenambulance behouden bleef", zegt Van Schaik en hebben daarom de gemeente gevraagd om te helpen."
De gemeente geeft aan dat er nooit sprake is geweest van een situatie waarin de Dierenambulance op straat kwam te staan. "De gemeente had geen intentie het huurcontract op te zeggen. De gemeente heeft de dierenambulance juist geholpen door hen de tijd te geven het geld bij elkaar te krijgen door de crowdfunding. In september was het beoogde bedrag al binnen en moest alleen de administratie nog geregeld worden. De 50.000€ extra waren dus niet nodig voor de aankoop. Dit geld komt te goede van het werk van de dierenambulance."

Vloerverwarming voor de dieren

"We hebben gister betaald en nu is het pand officieel van ons", zegt Joke. "Het resterende bedrag gebruiken we voor renovatie. Zo komt er vloerverwarming in het verblijf van de dieren."
"Het is erg leuk dat de vrijwilligers die dieren in nood helpen vandaag zekerheid hebben en hier kunnen blijven", zegt wethouder Bert Wijbenga. Volgens hem hebben zij hard gewerkt om dierenambulance te redden en is hij blij dat de gemeente daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren.
Joke heeft er altijd vertrouwen in gehad dat het goed zou komen. "Ik heb er niet wakker van gelegen dat het niet zou lukken. Ik ben altijd positief geweest. Ik wil ik iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd, bedanken."