nieuws

'Besluit om winkels eerder te sluiten doet zeer'

Drukte Black Friday
Drukte Black Friday
"Iedere beperking doet zeer, onze inzet voor de winkeliers was dat de openingstijden niet beperkt zouden worden", zegt Dominique van Elsacker, directeur van Urban Department Store Rotterdam, over het schrappen van de vaste koopavond komende vrijdag.
UPDATE:
We spraken Van Elsacker voor dit bericht eerder op de dag, toen burgemeester Aboutaleb nog besloten had de winkels om 18:00 uur te sluiten. Kort daarna ging de burgemeester van Rotterdam toch overstag, na aanhoudende kritiek van de gemeenteraad. Winkels mogen vrijdag tot 19:00 uur nieuwe klanten binnenlaten en om 20:00 uur moeten de deuren sluiten.
"Wij hebben ingezet op het oprekken van de openingstijden om maximale spreiding te bewerkstelligen", zegt Van Elsacker. "Een alternatief zou kunnen zijn dat de winkels iedere dag om 19:00 uur sluiten zodat het voor de consument duidelijk is. Kennelijk vraagt de aanpak om de jeugdige bezoeker te managen op dit moment teveel van de handhavende diensten die vele uitdagingen kennen in deze tijd en dat zullen we respecteren. Voor ons staat verantwoord winkelen voor bezoekers én medewerkers in de winkels op de eerste plaats. Hier blijven we ons voor inzetten."
Eerder liet burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht weten een speciaal team in de arm te nemen om de drukte van afgelopen Black Friday te voorkomen. Ook het afgelopen weekeinde moesten winkels in het centrum van Rotterdam en Dordrecht eerder dicht vanwege ‘onverantwoorde drukte’. Lees meer: Speciaal team in Dordrecht moet winkeldrukte in goede banen leiden