nieuws

VIDEO: Honderden supporters met vuurwerk bij de Kuip, drie arrestaties

Ondanks een verbod hebben veel Feyenoordsupporters zich donderdagavond verzameld bij de Kuip in Rotterdam-Zuid. Volgens verslaggever Sinclair Bischop ging het om 'honderden, misschien wel duizenden supporters'. Ze hadden vuurwerk en fakkels bij zich.
Volgens een woordvoerder van de politie is vuurwerk geregeld richting de politie gegooid. Er zijn geen agenten gewond geraakt. Drie mensen zijn opgepakt, voor belediging, discriminatie en het afsteken van vuurwerk. De politie gaat camerabeelden onderzoeken en sluit niet uit dat meer aanhoudingen zullen volgen.Lees meer: Vuurwerkgooiers vast na steunactie bij de Kuip
Tekst gaat door na de video
Meerdere auto's zijn beschadigd, nadat supporters erop gingen staan. Ook hielden de aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen.
Een Feyenoordsupportersgroepering had eerder op de dag opgeroepen om massaal naar het stadion te komen om de ploeg een hart onder de riem te steken in aanloop naar de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. "Een steunbetuiging ziet er normaal anders uit", zegt de politie.