nieuws

Geen Black Friday-taferelen in centrum Rotterdam

Er is vrijdagavond geen sprake van grote drukte in het centrum van Rotterdam. De gemeente meldt dat de situatie een stuk minder druk is dan vorige week vrijdag, toen het vanwege Black Friday heel erg druk was. Voorlopig lijkt de oproep om niet allemaal naar het centrum te komen te werken, ziet Rijnmond-verslaggever Jacco van Giessen.
"Het valt allemaal wel mee inderdaad. Het gaat vrij gemoedelijk. Er is veel afstand tussen de mensen", zegt Van Giessen. "Ik zie ook weinig jongeren bij elkaar klitten. Daar was vrijdag en zaterdag sprake van. Het loopt lekker door."
Vorige week vrijdag en zaterdag was het extreem druk in het Rotterdamse centrum, vanwege Black Friday. Daarop besloot de gemeente de winkels eerder dicht te gooien. Voor deze week werd ook veel drukte voorspeld, omdat het zaterdag pakjesavond is.Lees meer: Lees hier alles terug over de abrupt geëindigde Black Friday koopavond
"Bij sommige winkels staan nu wel rijen, maar die zijn niet zo erg lang", ziet van Giessen. "De hulpsinterklazen hebben het toch een beetje verspreid gedaan, denk ik."
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wilde in eerste instantie dat de winkels in het centrum veel eerder dicht zouden gaan om drukte zoals vorig weekend te voorkomen, maar hij werd teruggefloten door de gemeenteraad. Daarop besloot hij dat de winkels toch tot 20:00 uur open mogen zijn.Lees meer: Aboutaleb krabbelt terug: winkels toch tot 20:00 uur open

Geen koopavond

Even verderop op de Meent is het best rustig, concludeert Dennis Yesilay van herenmodezaak Profuomo. "Vorige week hebben we wel veel klanten klanten gehad tijdens de sale. Het is nu duidelijk minder"
In tegenstelling tot veel andere winkels in Rotterdam gaat Profuomo niet open op koopavond. En ook op zaterdag gaan ze al om 17:00 uur dicht. "We zijn daar niet de enigen in", legt Yesilay uit. "De meeste buren zijn vanavond ook niet open. Het zijn vooral de grote winkels in het centrum die langer open blijven."
Hoe de regels zich ontwikkelen voor de winkels kan Yesilay niet inschatten. "Maar we laten het er maar van afhangen wat ze bepalen. Tot op heden hebben we het als winkel overleefd, dus dat hopen we ook maar voor volgende periode. We blijven gewoon lachen.