Sparta naar het linkerrijtje na belangrijke zege tegen FC Emmen

Sparta heeft vrijdagavond in eigen huis goede zaken gedaan in de eredivisie. De Kasteelclub won met 2-1 van hekkensluiter FC Emmen, waarna de ploeg van trainer Henk Fraser (voor even) gestegen is naar het linkerrijtje. Na elf duels staat Sparta negende met twaalf punten.
In de beginfase viel er weinig te noteren. Sparta en FC Emmen waren zoekende en gaven geen kansen weg. Pas in de achttiende minuut van het duel kon de eerste kans genoteerd worden. Sven Mijnans trapte de bal buiten het zestienmetergebied op de bovenkant van de lat. Halverwege de eerste helft nam Sparta de leiding. Deroy Duarte strafte een defensieve fout van FC Emmen-back Glenn Bijl af (1-0).

Deroy Duarte viert zijn goal tijdens Sparta-FC Emmen (Bron: VK Sportphoto - Mischa Keemink)
Sparta controleerde vervolgens de wedstrijd, al mocht de thuisploeg opgelucht ademhalen toen Nikolai Laursen bij een corner naar de grond ging. Scheidsrechter Jochem Kamphuis en de VAR zagen echter geen overtreding op de FC Emmen-speler. De bezoekers uit Drenthe kregen in de eerste helft één grote kans: in de counter mocht Caner Cavlan op het doel van Sparta-keeper Maduka Okoye uithalen.

Beauty van Harroui

Bij de tweede poging op het doel van Sparta was het wel raak voor FC Emmen. Aan het begin van de tweede helft kopte Michael de Leeuw voor de gasten raak (1-1). De stand bleef echter niet lang gelijk. Abdou Harroui schoot op prachtige wijze zijn vijfde goal van het seizoen binnen. Maar nog belangrijker: de 2-1 voor Sparta.
Na het mooie doelpunt van de Rotterdammers waren er weinig kansen meer. De Leeuw was voor FC Emmen gevaarlijk met een poging, die Okoye vervolgens redde. Sparta hield goed stand en gaf niks weg.

Sparta - FC Emmen 2-1 (1-0)

22' 1-0 Deroy Duarte
52' 1-1 Michael de Leeuw
58' 2-1 Abdou Harroui
Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Harroui, Mijnans (74' Meijers), Smeets (64' Engels), Auassar, D. Duarte (90' Beugelsdijk); Thy (74' Gravenberch)
Wil je napraten over Sparta-FC Emmen? Laat dan hieronder een reactie achter. Er was ook een liveblog rondom dit duel.