nieuws

Feyenoord-target Arne Slot per direct de laan uit gestuurd bij AZ

Arne Slot. (VK Sportphoto - Mischa Keemink)
Arne Slot. (VK Sportphoto - Mischa Keemink)
Arne Slot is zaterdag per direct weggestuurd als hoofdtrainer van AZ. Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts "wil AZ een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ." Slot is in verregaande onderhandelingen om Dick Advocaat na dit seizoen op te volgen als trainer van Feyenoord.
Er gaan zelfs geluiden dat er al een akkoord zou zijn tussen Feyenoord en Slot, maar dat is nog niet bevestigd door de Rotterdamse club. "We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne. Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen", vertelt Huiberts verder via de officiële kanalen van AZ.
"We willen Arne bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar, de successen die we met elkaar hebben behaald en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan."
Volgens NH Sport stond Slot zaterdagochtend al op het trainingsveld op het moment dat hij werd weggestuurd. Pascal Jansen, in het verleden onder meer hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer bij Sparta, neemt zijn taken voorlopig over bij AZ.Lees meer: Martins Indi over Feyenoord-target Arne Slot: 'Gaat goede toekomst tegemoet'

'AZ was op de hoogte van concrete interesse'

"Ik heb vanochtend kennis genomen van het feit dat AZ mijn aflopende contract per direct wil ontbinden", reageert Slot later op de zaterdag zelf bij de NOS. "Dat een seizoen, waarin we zowel nationaal als ook internationaal nog op alle fronten actief zijn, hiermee voor mij eindigt, is een harde klap."
"Aangaande mijn toekomst kan ik enkel aangeven dat AZ op de hoogte was van het feit dat ik mijn aflopende contract niet zou gaan verlengen en dat er concrete interesse van meerdere clubs is. Inhoudelijk wil ik op dit moment niet ingaan op de beslissing van AZ en de concrete interesse van Feyenoord."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl