nieuws

Agente bijna gewurgd door man die dronkenlap te hulp schiet

Politie
Politie © Rick Huijzer
In Dordrecht zijn zaterdagavond laat drie mensen aangehouden voor het belagen van drie agenten. De oudste verdachte, een 45-jarige Dordtenaar, probeerde één agente te verstikken, schrijft de politie.
Agenten arriveerden zaterdagavond iets voor middernacht in de Beekmanstraat na een melding over een urenlang blaffende hond. Ze troffen een dronken man aan en wilden hem aanhouden toen hij hen beledigde. De man rende weg, werd ingehaald door een agent, maar kreeg toen steun van twee mannen en een vrouw. Volgens de politie vielen er rake klappen en trappen en werd ook een tweede agente aangevallen.
Toen een derde agente wilde ingrijpen kreeg zij de 45-jarige Dordtenaar op zich af. Hij probeerde de agente te wurgen. Zij voelde zich daardoor zo bedreigd, dat ze haar vuurwapen wilde trekken, aldus de politie. Voor het zover kon komen werd ze door haar collega's bevrijd.
De twee mannen, een vader en zoon van 45 en 18 jaar, en de 37-jarige vrouw werden uiteindelijk aangehouden. Meerdere agenten raakten lichtgewond. Zij hebben aangifte gedaan van geweld. De dronkenlap wist te ontkomen en is spoorloos.