nieuws

Zwemcentrum Rotterdam tijdens het OKT: een 'super snel bad' en coronateststraat

Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag deden doen verschillende Nederlandse zwemmers in het Zwemcentrum Rotterdam een gooi naar een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar. "Het is anders dan normaal, maar het is heel fantastisch dat we dit mogen huisvesten en organiseren", vertelt locatiemanager Nicos Vlachos. "Ik denk dat we, met alle voorzorgsmaatregelen die we hebben gedaan, zoiets in de toekomst vaker kunnen doen."
Het regelen van dit OKT heeft voor extra werk gezorgd, geeft Vlachos toe. "Alle juryleden, medewerkers en sporters hebben een PCR-test moeten afnemen voordat ze hierheen kwamen. Daarnaast hebben we een eigen snelteststraat ontwikkeld en neergezet. Een externe partij kan de sneltesten van iedereen die binnen komt afnemen. Ook zijn de mondkapjes verplicht."

'Super snel bad'

Sportief gezien is dit toernooi zeker een succes. Zo worden diverse records bij de senioren neergezet, zegt Vlachos. Niet alleen de bekende namen, maar ook de zwemmers en zwemsters die hun studie hebben verkozen boven het topsportprogramma doen het goed op dit OKT. Lees meer: Dordtse zwemster Busch gekwalificeerd voor Olympische Spelen
"Ook zijn er wereldrecords en Europese records bij de paralympische zwemmers verbroken. Dit is echt een super snel bad", vertelt Vlachos enthousiast.
Het is het tweede 'corona-evenement' dat in Zwemcentrum Rotterdam gehouden wordt. "Onder nog striktere voorwaarden", benadrukt Vlachos. "Als dit zo blijft, dan denk ik dat je zoiets vaker kunt doen in een topsportlocatie zoals het Zwemcentrum." Lees meer: Succesvol debuut van 'virtuele triatlon' in Zwemcentrum Rotterdam