nieuws

Kledingbank opent pop-up winkel met bijzondere spullen

© Mary Kraat en Romy van Eijk
Gebruikte Jimmy Choo schoenen, kunstwerken van artiesten uit Delfshaven en bijzondere boeken. Het is binnenkort allemaal te koop in de nieuwe pop-upwinkel van Kledingbank Rotterdam. De inkomsten worden gebruikt om kleding weg te geven aan mensen die zich geen nieuwe garderobe kunnen veroorloven. De stichting heeft het in deze coronacrisis drukker dan ooit. "Deze extra inkomsten zijn hoog nodig!"
De Kledingbank draait volledig op vrijwilligers en krijgt geen subsidie. Ze moeten het daarom hebben van mensen die kleding schenken. De pop-up winkel kan helpen om wat broodnodige inkomsten te generen. "Bijvoorbeeld voor het kopen van nieuwe sokken en onderbroeken", legt voorzitter Mary Kraat uit. "Niemand zit te wachten op een gebruikte onderbroek."
Ontwerpster Romy van Eijk heeft alle bijzondere kledingstukken voor de pop-upwinkel uitgekozen. Excentrieke stukken en pakken die binnenkomen, heeft ze apart gelegd.
"Er is zoveel leuke kleding. Je hoeft helemaal geen nieuwe kleding te kopen", lacht Romy. "Ik heb een mooie selectie gemaakt van leuke vintage maar ook goede stukken van de H&M."
In de winkel hangt naast kleding ook kunst van kunstenaars uit Delfshaven. De opbrengst gaat grotendeels naar de kledingbank. Kunst op zolder' heet het en je kunt al voor 25 euro een schilderij kopen.
De nieuwe pop-upwinkel zit in een leegstaand pand van Woonbron. De woningcorporatie kreeg een tip van justitie dat krakers van plan waren om het pand te bezetten. De Kledingbank mag de winkel daarom nu tijdelijk anti-kraak gebruiken. Pop-upwinkel 'Past Too' opent donderdag om 11:00 uur haar deuren.