nieuws

Aboutaleb laat winkeltijden ongewijzigd voor komende vrijdag

Winkelend publiek in centrum van Rotterdam
Winkelend publiek in centrum van Rotterdam
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laat komende vrijdag de winkeltijden ongewijzigd. De winkels gaan op de normale tijd dicht, zo heeft hij laten weten aan de gemeenteraad.
Afgelopen vrijdag moesten winkels nog een uur eerder de deuren sluiten, om 20:00 uur, en mochten er na 19:00 uur geen nieuwe klanten meer naar binnen. De beperking van de openingstijden stelde hij in na de drukte eerder tijdens Black Friday. Lees meer: Geen Black Friday-taferelen in centrum Rotterdam
Aboutaleb nam ook andere maatregelen, op het gebied van communicatie, crowd control, fysieke maatregelen en verkeersmaatregelen, die er volgens hem toe hebben geleid dat de situatie in het centrum van Rotterdam beheersbaar bleef.
"Niettemin was het druk, vooral tegen sluitingstijd in het centrum. Dat ging, vooral op koopavond, ook gepaard met groepen jeugd die voor extra druk op de openbare orde zorgden", aldus Aboutaleb.
De burgemeester van Rotterdam verwacht geen extra drukte komend weekend, aangezien Sinterklaas achter de rug is. Wel wordt de komende tijd per weekend bekeken op welke wijze welke maatregelen worden ingezet.
Voor komende vrijdag, 11 december, blijft Aboutaleb inzetten op maatregelen op het gebied van crowd control. Ook blijft de gemeente Rotterdam benadrukken om lokaal (online) inkopen te doen, de app Spot Rotterdam te gebruiken en op rustige tijden inkopen te doen. Ook blijft de gemeente de dalurenactie van de parkeergarages promoten.
Als het alsnog te druk wordt kan de gemeente wegen afsluiten of het openbaar vervoer haltes over laten slaan.