nieuws

Zesdaagse TV: Michael Boogerd vindt dat Dylan Groenewegen te zwaar is gestraft

In deze nieuwe aflevering van Zesdaagse TV wordt er onder andere gesproken over veiligheid in het wielrennen. Het afgelopen seizoen stond namelijk niet alleen in het teken van corona maar ook van de vele heftige valpartijen. Presentator Bart Nolles spreekt hierover met Michael Boogerd, Pieter Weening en Lucinda Brand.
Centraal staat onder andere de crash waarbij twee Nederlandse sprinters betrokken waren: Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. In de Ronde van Polen raakte Jakobsen zwaargewond en moest twee dagen in coma worden gehouden.
Dylan Groenewegen werd aangewezen als de schuldige van de crash en kreeg onlangs een gigantische schorsing van maar liefst negen maanden aan zijn broek. "Wat mij betreft is dat wel te lang", stelt Michael Boogerd. "Groenewegen is denk ik ook al genoeg gestraft en zit ook niet bepaald lekker op zijn fiets denk ik, na dit alles."

Chaotisch

Pieter Weening beëindigde onlangs zijn carrière en zijn laatste kilometers maakte hij in de Giro d'Italia waar hij ook ten val kwam. "Je merkt wel dat er de afgelopen 15 jaar veel is veranderd", zegt de 39-jarige Fries.
"Vroeger werden er nog weleens waarschuwingen gegeven als er bijvoorbeeld waaiers waren en er een auto midden op de weg stond. Nu lijkt het erop alsof men denkt: 'Nou, als er tien vallen zijn we die weer kwijt.' Het is af en toe echt heel chaotisch."
Ook Lucinda Brand herkent de klachten en stelt dat de randvoorwaarden buiten de allerhoogste koersen om soms ook de wensen overlaten. "Want natuurlijk kunnen renners elkaar in bescherming nemen. Maar er zijn genoeg koersen waar er nog geen betere signalering is en er geen veilige hekken staan", aldus Brand, die ook toevoegt: "Maar het is wel een goede zaak dat renners steeds vaker van zich laten horen."
De gehele aflevering is in dit bericht te zien en wordt woensdag vanaf 17:30 uur op TV Rijnmond uitgezonden.