nieuws

Zeven mannen vast voor overvallen op onder anderen René van der Gijp en NikkieTutorials

© Politie
De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk, in het onderzoek naar drie woninginbraken en vier overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Zeven mannen zijn daarbij aangehouden.
De aangehouden mensen zijn tussen de 19 en 24 jaar oud en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij onder meer de overval op René van der Gijp in Dordrecht, maar ook op de woningoverval op Nikkie De Jager (NikkieTutorials) in Uden en andere woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland.
Lees meer: Overvallers René van der Gijp hadden mogelijk ook voetballer Michiel Kramer in vizier
"Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld", zegt Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche. "Ze maakten tonnen aan buit. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld."
Politiewoordvoerder Henk van der Velde spreekt van een flinke slag en zegt dat er niet anders is gehandeld omdat bekende mensen slachtoffer waren. "De bekendheid van de slachtoffers hielp wel om dit patroon te ontdekken. Door alles aan elkaar te koppelen, is het uiteindelijk één groot onderzoek geworden."
Bij de huiszoekingen zijn onder anderen een auto, dure horloges en andere sieraden, geld, kleding, tassen en munitie in beslag genomen. Dat geldt ook voor verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en gaat verder met het onderzoek. Eerder werd de chauffeur van de overval op Van der Gijp al aangehouden en veroordeeld.
Lees meer: Negen maanden cel voor overval op René van der Gijp