nieuws

Partij voor de Dieren-raadslid Ruud van der Velden is Rotterdamse politicus van het jaar

Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren is gekozen tot de Beste Politicus van Rotterdam in 2020. Hij kreeg de prijs dinsdagavond uitgereikt in debatcentrum Arminius. Andere genomineerden waren Elene Walgenbach van D66 en Jan-Willem Verheij van de VVD.
De jury heeft voor Ruud van der Velden gekozen, omdat hij zich als eenmansfractie op veel terreinen begeeft. "Hij is goed geïnformeerd en stelt fundamentele, kritische vragen over grote projecten, maar Van der Velden is ook messcherp op de kleinere onderwerpen zoals het stadhuismenu", aldus de jury.
Ook is Van der Velden groot voorstander van transparantie. Hij weigert geheime informatie te ontvangen en keurt geheimhouding vaak af.
De verkiezing van Beste Politicus van Rotterdam is er om aandacht te vragen voor het belang van lokale politiek. De raadsleden kunnen hierdoor aan het grote publiek meer laten zien wat hun werk inhoudt en wat ze de afgelopen maanden bereikt hebben. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Lokaal, het centrum voor democratie, en het Periklesinstituut, dat politici en bestuurders traint en coacht.
Eerdere winnaars waren Gerben Vreugdenhil (2019), Vincent Karremans (2018), Nourdin El Ouali (2015) en Hugo de Jonge (2014).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl