nieuws

Tweede verdachte vast voor oplichtingszaak Dordtse Annie: 'Nu is het hopen dat ze gestraft worden'

De 86-jarige Annie werd slachtoffer van een babbeltruc
De 86-jarige Annie werd slachtoffer van een babbeltruc
Ook de tweede verdachte in de oplichtingszaak van de 86-jarige Annie uit Dordrecht zit vast. De 20-jarige man uit Ede is dinsdag aangehouden en wordt in verband gebracht met meer oplichtingszaken. Eerder werd al een 17-jarige jongen opgepakt voor het beroven van de Dordtse.
"Oma is heel erg blij", zegt kleindochter Nicky Hoogland. "We hopen dat er nu gerechtigheid komt, dat ze voor de rechter komen en gestraft worden." Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met Annie. Ze hoopt dat ze met de tweede aanhouding de gebeurtenissen achter zich kan laten.Lees meer: Annie (86) na aanhouding voor babbeltruc: 'Hoera! Ik hoop dat ze de hele bende oppakken!'

Babbeltruc

Afgelopen september wisten de twee jongemannen via een klassieke babbeltruc Annie bijna twintigduizend euro afhandig te maken. De 17-jarige verdachte deed zich via de telefoon voor als bankmedewerker. Na een urenlang gesprek wist hij de Dordtse zo ver te krijgen dat zij haar pinpas afstond en haar spaargeld overmaakte naar haar betaalrekening.
Samen met de dinsdag opgepakte verdachte pinde hij op verschillende momenten in totaal achttienduizend euro. De tiener liep tegen de lamp tijdens een straatroof. Een wijkagent herkende hem op beelden die bij Bureau Rijnmond waren getoond.
Volgens de politie kwam de naar van de 20-jarige verdachte bovendrijven tijdens het onderzoek dat volgde. Hij wordt ook verdacht van zeker vijf andere oplichtingszaken, waaronder nog een in Dordrecht. Daarbij werd een 82-jarige vrouw beroofd van vijfduizend euro.
De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen zullen volgen.Lees meer: Annie werd slachtoffer van babbeltruc: 'Er is 18.000 euro van mijn rekening gehaald'