nieuws

Steven Berghuis over Feyenoord: 'In deze groep hadden we door moeten gaan'

Feyenoord verloor donderdag vrij kansloos met 1-0 bij Wolfsberger AC. Daardoor is overwintering in de Europa League niet meer mogelijk voor de Rotterdammers. Aanvoerder Steven Berghuis onderkent dat zijn ploeg vrij machteloos was.
Vooral vanuit open spel heeft Feyenoord moeite om kansen te creëren. "Iedereen probeert het en stopt alles erin, maar het loopt niet echt soepel. Je krijgt ook een heel vervelende goal tegen. Want bij 0-0 weet je dat één moment genoeg is. Daarna werd het vrij kansloos, omdat we eigenlijk geen kans creëren", zegt Berghuis tegenover Rijnmond.
Voor Berghuis was overwintering een specifiek doel voor dit seizoen. "Dat is niet alleen bij mij zo. Voor heel de club, de spelersgroep. Het is gewoon enorm jammer."
Feyenoord heeft snel een wedstrijd om zich te revancheren. Het speelt zondag alweer bij VVV-Venlo. "Dat is een voordeel. Alleen ben je nu weer uit Europa, dat is de realiteit. Het was een groep waar we gewoon in door hadden moeten gaan, ik vond het geen sterke groep. maar we waren zelf uiteindelijk ook niet goed genoeg."Lees meer: Dick Advocaat over Europese uitschakeling Feyenoord: 'Je verliest het op strijd'
Bekijk hierboven heel het gesprek met Steven Berghuis.