nieuws

Schrijer wijst Leefbaar af als coalitiepartner

ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam maakt zichzelf ongeloofwaardig als de partij na de raadsverkiezingen zitting zou nemen in het stadsbestuur. Dat zegt lijsttrekker Dominic Schrijer van de PvdA in Rotterdam. Hij sluit uit dat de PvdA een college vormt met Leefbaar.
Volgens Schrijer heeft Leefbaar Rotterdam zulke negatieve uitlatingen gedaan over burgemeester Aboutaleb dat het raar zou zijn als Pastors wethouder zou worden in het nieuwe college. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam zei tijdens het raadsdebat over de strandrellen in Hoek van Holland deze week dat hij geen vertrouwen meer heeft in Aboutaleb.
De burgemeester ging volgens Leefbaar niet diep genoeg door het stof na de fouten die zijn gemaakt in aanloop naar het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland. Maar volgens Schrijer kan Leefbaar maar niet accepteren dat Rotterdam een burgemeester heeft van Marokkaanse komaf.
“Het afgelopen jaar is een aaneenschakeling geweest van aanvallen tegen burgemeester Aboutaleb door Leefbaar Rotterdam. Eerst zien we de ene na de andere aanval op de afkomst en de geloofsovertuiging van de burgemeester. Dat stuit me enorm tegen de borst. Wij gaan anders met Rotterdammers om en wij willen een heel andere stad dan Leefbaar”, zegt Schrijer.
In een peiling van Metro bleek onlangs dat Leefbaar Rotterdam de grootste partij zou worden, als er nu verkiezingen worden gehouden. Leefbaar zou kunnen rekenen op 16 zetels. De PvdA zou 8 zetels verliezen en uitkomen op 10.