nieuws

Brandende sloopbussen zorgen voor vuurzee in Oude-Tonge; politie doet onderzoek

© MediaTV
In Oude-Tonge heeft dinsdagavond een grote brand gewoed bij de firma Maliepaard aan de Heerendijk. Zo'n vijftien sloopbussen, die op het terrein stonden, vatten door nog onbekende oorzaak vlam. Politie doet onderzoek of er sprake is van brandstichting.
Niemand raakte gewond. De brandweer is heel de nacht bezig geweest met bluswerkzaamheden.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die naar de bebouwde kom trok. Daarom kregen inwoners van Oude-Tonge het advies om ramen en deuren gesloten te houden. De rook werd veroorzaakt door de grote hoeveelheid plastic en rubber in de bussen, die op het terrein stonden in afwachting van de sloop.
"Door de brand zijn in de directe omgeving roetdeeltjes neergekomen", liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond woensdagmorgen weten. "Die deeltjes zijn niet gevaarlijk en kunnen met water weggespoeld worden. Je moet ze natuurlijk niet in je mond steken."
Het vuur bedreigde aanvankelijk ook naastgelegen panden. Die werden ontruimd. Van de bussen is niets meer over. Een loods op het terrein is gespaard gebleven.
De brandweer was met meerdere bluseenheden aan het werk om het vuur te bestrijden. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van een hoogwerker. De grote brand trok veel bekijks. Toeschouwers werden door de politie weggestuurd.