nieuws

Douane onderschept voor ruim 300 miljoen euro aan cocaïne in haven Rotterdam

© OM
De douane heeft afgelopen dagen een flinke slag geslagen in de Rotterdamse haven. Sinds zaterdag is 4128 kilo drugs onderschept, met een straatwaarde van in totaal 309 miljoen euro.
De eerste partijen drugs werden zaterdag onderschept. De eerste vangst was 208 kilo cocaïne, die verstopt zat in een lege container. De zeehavenpolitie en douane hebben daarbij twee Rotterdammers van 19 en 22 jaar, een Amsterdammer van 28 jaar en een 34-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats opgepakt. Ze zijn woensdag voorgeleid en justitie heeft bepaald dat zij twee weken langer vast blijven zitten.
Later op de dag stuitte de douane op een partij drugs in een container met bananen uit Ecuador. Daar ging het om 2371 kilo cocaïne. Maandag werd nog eens één kilo cocaïne gevonden in een lege container.
Ook dinsdag was het opnieuw raak. Aan boord van een zeeschip ontdekte de douane 42 kilo drugs in een container met bevroren bosbessen. Later werd nog eens 1506 kilo coke gevonden in een container vol bananen.
Alle drugs zijn vernietigd. De douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie doen verder onderzoek.