nieuws

Boete voor Rotterdamse schippers voor het ongeluk op de Nieuwe Maas

© MediaTV
Twee Rotterdamse schippers moeten boetes betalen voor een ongeluk op de Nieuwe Maas in mei 2018. Daarbij voer een watertaxi tegen een sloep. Elf opvarenden raakten te water, enkelen van hen waren zwaar gewond.
De schipper van de watertaxi betaalt 500 euro, die van de sloep Oldie 750 euro. Volgens de rechter heeft de bestuurder van de watertaxi niet goed opgelet en gaf de andere schipper geen voorrang.
De rechter benadrukt dat het hier niet om een misdrijf gaat, maar om een verkeersovertreding. Daarom wordt een boete opgelegd en geen taakstraf zoals justitie had geëist. De slachtoffers krijgen geen schadevergoeding, ze moeten daarvoor naar de burgerlijke rechter.
Door het ongeval raakten de opvarenden hun persoonlijke bezittingen kwijt. Drie drenkelingen waren zwaar gewond en hebben nog steeds fysieke klachten.
De rechter:"Ik begrijp dat het voor de slachtoffers een teleurstellende uitspraak is. Maar de ernstige gevolgen bepalen niet wat er in deze strafzaak gebeurt, maar de mate van schuld."