nieuws

Vrouw aangevallen in metro

Opgelost Bureau Rijnmond
Opgelost Bureau Rijnmond
Het vrouwelijke slachtoffer van een gewelddadige poging tot beroving in de metro, heeft nog steeds last van haar nek, schouder en rug. Bovendien is het triest dat ze niet meer de metro indurft, want ze reisde altijd van metrostation Slinge naar haar werk in het Rotterdamse centrum
UPDATE: De politie heeft zaterdag een 54-jarige Rotterdammer opgepakt, die ervan wordt verdacht een vrouw te hebben belaagd in de metro vorige maand. Beelden van de verdachte waren donderdag te zien in het tv-programma Bureau Rijnmond.

De mishandeling is op maandag 16 november omstreeks 7.45 uur. Als de vrouw in de trein zit loopt er een man langs, die haar doordringend aankijkt. Ze vermoedt direct dat hij het op haar telefoon heeft voorzien en zij drukt het toestel dicht tegen haar aan.
De man pakt haar echter plotseling vast en sleurt haar naar het gangpad. En andere man komt de vrouw te hulp. De verdachte pakt vervolgens snel iets van een andere stoel en rent de trein uit, terwijl hij in plat Rotterdams roept: “Waarom schreeuw je zo?”
Wie herkent de verdachte? Hij is blank, ongeveer 1 meter 90 lang en hij draagt een zwarte pet, een zwart mondmasker, een zwarte jas, een grijze broek en gympen met witte zolen. Hij heeft ook een zwarte tas bij zich. Ook wil de politie de man die de vrouw te hulp schiet graag spreken.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.