nieuws

Hoeksche Waardse coureur grijpt wereldtitel in Formule 1-game

Een van de eerdere versies van de F1-game.
Een van de eerdere versies van de F1-game. © Archief
De Hoeksche Waard heeft sinds donderdagavond een wereldkampioen in de Formule 1. De virtuele Formule 1, welteverstaan. Jarno Opmeer uit 's-Gravendeel heeft de wereldtitel gepakt in het officiële spel van de koningsklasse van het racen.
De Formule 1 Esports Series is een spel dat in 2017 is uitgebracht voor onder meer PlayStation en Xbox om meer mensen te interesseren voor de sport.
Een jaar na het uitbrengen van het spel lanceerden de Formule 1-teams hun eigen e-sportteams. Zo racet Opmeer voor het team van Alfa Romeo Racing, dat in de Formule 1 afgelopen seizoen vertegenwoordigd werd door Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.
Een seizoen gaat over meerdere virtuele races op circuits waar de echte Formule 1-karavaan ook neerstrijkt. De beslissing viel donderdagavond, met een race op het virtuele circuit van Interlagos (Brazilië). Daar werd de Hoeksche Waarder zevende, maar dat was ruim genoeg om zijn naaste concurrenten voor te blijven.
De 20-jarige Opmeer is nu dan wel kampioen geworden in het e-racen, maar heeft in het verleden ook zelf echt gereden. Zo werd hij in zijn jeugd meermaals Nederlands kampioen karten en reed hij in de Formule 4.