nieuws

Boommarter en kerstboom in Chris Natuurlijk van 19 december

Boommarter
Boommarter © Pixabay
Begin je zaterdag om 08.00 uur met Chris Natuurlijk over de opmars van de boommarter, de kerstboom en welke boeken je daaronder kunt leggen en over een wandeling op de begraafplaats in Voornes Duin.
Het gaat goed met de boommarter. Thomas van der Es, boswachter bij Staatsbosbeheer in de Biesbosch, vertelt waarom dit kleine roofdier met zijn pluimstaart en gele bef het ook in de Biesbosch steeds meer naar zijn zin heeft.

Kerstboom als broedplaats

Voor het hek van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid, staat een oude, wat verwaarloosd uitziende kerstboom. Botanicus Melitta van Bracht vertelt waarom zij het niet over haar hart kan verkrijgen om de boom weg te doen. Ieder voorjaar broedt er namelijk een wilde eend onder de boom.

Wandelen over groene zoden

Terebinth - een stichting die zich inzet voor het beheer en behoud van begraafplaatsen en kerkhoven - merkt dat door corona steeds meer mensen dichtbij huis wandelen en in hun wandelrondje ook de begraafplaats meenemen.
De stichting heeft een bundel uitgebracht met 24 wandelingen over Nederlandse begraafplaatsen, deel 2 van de serie Over de groene zoden. De Nieuwe Begraafplaats Rockanje - middenin de duinen - staat ook in het boekje. Chris Natuurlijk maakt er een wandeling met Korrie Korevaart van de stichting Terebinth.

Boeken voor onder de kerstboom

Lezen, lezen, lezen. Gelukkig mag dat nog steeds, ook in coronatijd. Gert-Jan van Rietschoten van boekhandel Van Rietschoten in Rotterdam-IJsselmonde, bespreekt mooie boeken voor onder de kerstboom.

Luister zaterdag 19 december van 08.00 tot 09.00 naar Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.