nieuws

Wethouders uit de regio willen meer steun voor de horeca

Bijna twintig wethouders uit onze regio willen stevigere steunmaatregelen voor de horecaondernemers. Het gaat om de wethouders uit het metropoolgebied Rotterdam-Den Haag, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard.
In een brandbrief vragen ze het kabinet om een ruimhartiger NOW-regeling. Daarmee dekt de overheid een groot deel van de salarissen van werknemers van bedrijven die door de coronacrisis in problemen zijn gekomen. Daarnaast pleiten ze voor een hogere tegemoetkoming van de vaste lasten.
Volgens de wethouders staat de horecaondernemers het water aan de lippen. En dat leidt tot veel stress, onrust en psychische klachten.
Het kabinet heeft op 9 december een stevig pakket gepresenteerd om de sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis te steunen, maar dat is volgens de wethouders niet genoeg.
Met een meer ruimhartige compensatie voor de horeca kan een belangrijk deel van de sector behouden blijven. Daarnaast vragen de wethouders het kabinet om de ondernemers perspectief te bieden op heropening van de horeca.